Laga mat och baka med margarin

Vi är många som gillar att laga mat och baka och vi vill att det ska gå smidigt och att våra gäster ska gilla det vi ställer fram på bordet. Ett sätt att försäkra sig om att lyckas riktigt bra är att använda margarin - både till vardags och vid mer festliga tillfällen. Med margarin kan du steka säkert på en högre temperatur utan att riskera att smaken på maten förändras, att det skvätter obehagligt eller att maten bränner vid. En fördel med att baka med margarin är att du inte behöver tänka på att ta fram det ur kylskåpet långt innan det är dags att knåda degen - det är alltid lagom mjukt och lätt att hantera. Många tycker också att sockerkakan blir extra fluffig med margarin och för den som är chokladbollsfantast är det skönt att slippa vänta på att smöret ska mjukna innan man kan rulla sina favoritbollar. Här hittar du bland annat recept och inspiration!

Mat och bak

Margarin som pålägg

Margarin är bredbart och gott direkt från kylen till smörgåsen. Dessutom är det bra för vår hälsa då det innehåller omättade fetter…

Läs mer
Laga mat med margarin

Margarin framhäver smaken på maten och är lätt att använda.Margarin med 80 procent fetthalt eller högre lämpar sig för all form av matlagning – som stekning, samt till grytor, såser mm.

Läs mer
Baka med margarin

Margarin passar utmärkt till bakning. Allt från bullar, mjuka kakor och pajer till småkakor. Framförallt i pajer och småkakor märks det tydligt på degens konsistens vid hanteringen…

Läs mer