use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Margarin passar utmärkt till bakning. Allt från bullar, mjuka kakor och pajer till småkakor.

Framförallt i pajer och småkakor märks det tydligt på degens konsistens vid hanteringen. Degen blir mjukare och mer lätthanterlig. När kakorna eller pajerna sedan är bakade är de väldigt spröda.

För bakning av bullar och mjuka kakor kan du använda både fasta margariner (i folie) och flytande margarin. Lättmargariner passar dock inte att användas i bakning. För pajer och småkakor är det enbart de fasta margarinerna vi rekommenderar att använda.

Härliga sommarrecept

Marinerade midsommargubbar med mandelvisp 

4 portioner

1 l färska jordgubbar
2 dl koncentrerad fläderblomssaft
2 apelsiner
50 g mandelmassa
2 ½ dl Milda Visp

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Klyfta och marinera dem i fläderblomssaft och saften från apelsinerna, ett par timmar i kylen.
  2. Riv mandelmassan fint och blanda försiktigt ned den luftigt vispade Milda Visp. Låt stå i kylen ca 30 minuter.
  3. Servera jordgubbarna i vackra glas toppad med mandelvisp. Garnera med citronmeliss.

Smält rabarber med plättar och vaniljfluff
Till 6 portioner

2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk Milda Culinesse
3 rabarberstjälkar
½ dl vitt vin
2 dl vit sirap
1 kanelstång
2 ½ dl Milda Vanilj Visp

  1. Vispa äggen med mjöl och salt till en slät smet. Späd med mjölken.
  2. Tillsätt Milda Culinesse i smeten och grädda plättlagg.
  3. Skär ner halva mängden rabarber i bitar och koka tillsammans med vin, sirap och kanelstång till en simmig konsistens. Sila bort rabarbern så att en röd klar sås återstår.
  4. Skiva resten av rabarbern tunt och koka upp den hastigt med såsen, låt svalna.
  5. Servera rabarbern med plättar som varvas med kraftigt vispad Milda Vanilj Visp

Frusen vaniljdröm
Till 8-10 portioner

1 färdig rund marängbotten
400 g färska bär av varlfri sort (frysta går också bra)
4 dl Milda Vanilj Visp

  1. Klä en springform (omkrets 24 cm) med gladpack och lägg i marängen.
  2. Vispa Milda Vanilj Visp kraftigt.
  3. Varva Vanilj Visp med ett bärlager i mitten och ett lager Vanilj Visp överst.
  4. Ställ i frysen ett par timmar
  5. Tag fram tårtan en liten stund innan servering och lägg på resten av bären. Dekorera ev. med några ätbara blommor. Servera och njut.

Hallongazpacho med vanilj visp
Till 4-6 portioner

1 pkt djupfrysta hallon ca 300 g
1 dl rödvin
1 apelsin
¾ dl florsocker
1 klyfta honungsmelon
1 papaya
2 kiwi
2 ½ dl Milda Vanilj Visp

  1. Tina hallonen och mixa dem till puré. Blanda purén med rödvin, saften och finrivet skal från apelsinen. Smaka av med florsocker.
  2. Skala frukten och skär i små bitar
  3. Häll hallongazpachon i 4 djupa tallrikar och lägg i frukten
  4. Servera vispad Milda Vanilj Visp i en skål bredvid gazpachon. Italienska mandelskorpor är gott som vuxet tillbehör medan små mandelbiskvier i soppan är en lite barnvänligare variant.

Spröd äppelpaj med kokos och koriander
Till 6-8 personer

125 g Milda mat- och bakmargarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
4 stora äpplen
1 citron
½ tsk mald koriander
½ dl strösocker
½ dl farinsocker
1 dl kokosflingor
2 ½ dl Milda Vanilj Visp

  1. Gör en pajdeg på margarin, vetemjöl och vatten. Låt vila kallt i kylen 1 timme.
  2. Tryck ut degen i en pajform (omkrets 24 cm) och nagga lite med en gaffel. Förgrädda i mitten av ugnen 225° C i 10 min. Tag ut formen och sänk värmen till 200° C.
  3. Blanda kokos, strösocker, farinsocker, koriander och finrivet skal av citron. Strö 1/3 av blandningen i botten av pajskalet.
  4. Kärna ur äpplena, skär i tunna klyftor och lägg i pajskalet. Strö över resten av blandningen.
  5. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Servera med luftigt vispad Milda Vanilj Visp.